Balkontuin zonder tuin

Het hebben van een tuin is niet langer een vereiste om van prachtige bloemen en planten te genieten. Zelfs met een klein balkon of stadskoertje kun je een weelderig bloemenparadijs creëren. Maar hoe begin je aan zo’n project? In deze blogpost delen we handige tips en inspiratie om jouw balkon om te toveren in een groen en kleurrijk toevluchtsoord.

Webshop assortiment groene terras- en tuinplanten

Webshop assortiment bloeiende terras- en tuinplanten

1. Ruimte-optimalisatie:

Het eerste wat je moet doen bij het creëren van een bloemrijk balkon is het optimaliseren van de beschikbare ruimte. Denk na over hoe je de ruimte wilt gebruiken en maak een plan. Hangende manden, verticale plantenbakken en rekken zijn uitstekende opties om verticaal te tuinieren en zo meer ruimte vrij te maken voor bloemen en planten.

2. Kies de juiste planten:

Niet alle planten zijn geschikt voor balkontuinen, dus kies zorgvuldig. Let op de hoeveelheid zonlicht die je balkon ontvangt en selecteer planten die gedijen in die specifieke omstandigheden. Denk aan kleurrijke bloeiende planten zoals petunia’s, begonia’s, geraniums en viooltjes. Kruiden zoals basilicum, munt en peterselie kunnen ook een heerlijke toevoeging zijn.

3. Verticale tuinen en hangende manden:

Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte door verticale tuinen te creëren. Hangende manden zijn perfect om bloemen op ooghoogte te brengen en visuele interesse toe te voegen aan je balkon. Vul ze met kleurrijke bloemen of zelfs klimplanten zoals passiebloem of klimrozen.

4. Vergeet de geur niet:

Naast visuele schoonheid kun je ook de zintuigen prikkelen met geurige planten. Overweeg het toevoegen van kruiden zoals lavendel, rozemarijn of citroenverbena. Deze geurige planten zullen niet alleen je balkon opfleuren, maar ook een heerlijk aroma verspreiden.

5. Plantencombinaties en kleurenschema’s:

Experimenteer met verschillende plantencombinaties en kleurenschema’s om een visueel aantrekkelijk balkon te creëren. Combineer verschillende hoogtes, texturen en bloeitijden voor een gevarieerde en boeiende omgeving. Denk aan contrasten tussen bloemen en bladeren, en speel met harmonieuze kleurencombinaties.

6. Onderhoud en verzorging:

Balkontuinen vergen weliswaar wat onderhoud, maar het is de moeite waard. Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft en bemest indien nodig. Verwijder verwelkte bloemen en houd je planten vrij van ongedierte. Maak er een routine van om je bloemen en planten regelmatig te inspecteren en te verzorgen.

Bloemen en planten met Ecocheques en Consumptiecheques betalen

Naast de reguliere betaalmethoden zoals cash, bank- of kredietkaart, accepteren we ook eco- en consumptiecheques als betalingsopties. Wij aanvaarden eco- en consumptiecheques op alle ecologische producten. Dit zijn onder andere bloemen, buitenplanten, kamerplanten, Biologisch gecertifieerde meststof, potgrond, teelaarde, zaden, bloembollen en eco bloempotten vervaardigd uit gerecycleerd materiaal of met bio-garantie

In onze plantenshop vind je een klein assortiment aan prachtige tuinplanten, breng een bezoek aan onze winkel om ons volledige assortiment te ontdekken, of kom langs op de wekelijkse markten waar we ook aanwezig zijn. Laat je inspireren door de schoonheid van de natuur en maak van je tuin een ware oase met onze kwaliteitsplanten.

Bekijk hier ons:

Webshop assortiment groene terras- en tuinplanten

Webshop assortiment bloeiende terras- en tuinplanten