Oktober is aangebroken, maar dat betekent niet dat je je tuin hoeft op te geven. Sterker nog, het is het perfecte moment om je buitenruimte te transformeren in een levendige oase die het hele jaar door kleurrijk blijft. Hoe? Door najaarsbloeiers toe te voegen aan je tuin!

Waarom zijn najaarsbloeiers geweldig?

In de herfst denken velen van ons aan vallende bladeren en kouder wordende temperaturen, maar je kunt je tuin een prachtige en kleurrijke make-over geven met najaarsbloeiers. Hier zijn enkele redenen waarom ze geweldig zijn:

 1. Langdurige bloei: najaarsbloeiers bieden niet alleen kleur in de herfst, maar sommige bloeien zelfs tot diep in de winter. Zo kun je van je tuin blijven genieten, zelfs als de dagen korter worden.
 2. Variatie van kleur: najaarsbloeiers zijn er in allerlei kleuren, van diep rood en paars tot helder geel en oranje. Hiermee kun je een opvallend kleurenpalet creëren dat je tuin opfleurt.
 3. Aantrekking van dieren: Veel najaarsbloeiers trekken vlinders en bijen aan, wat niet alleen goed is voor de biodiversiteit, maar ook een visueel spektakel oplevert.
 4. Eenvoudig onderhoud: De meeste najaarsbloeiers zijn gemakkelijk te onderhouden, zodat je geen groene vingers nodig hebt om van hun schoonheid te genieten.

Welke najaarsbloeiers moet je overwegen?

Hier zijn enkele populaire najaarsbloeiers om te overwegen voor je tuin:

 • Chrysanten: deze klassieke herfstbloemen zijn er in diverse kleuren en maten.
 • Sedum (vetkruid): Sedumsoorten bloeien vaak tot laat in het seizoen en zijn geliefd bij bijen.
 • Astilbe: prachtige pluimen in verschillende kleuren zorgen voor een betoverende uitstraling.
 • Helenium (zonnekruid): deze bloemen trekken niet alleen vlinders aan, maar hebben ook een warme uitstraling.
 • Siergrassen: siergrassen geven je tuin structuur en blijven mooi in de winter.

Hoe je najaarsbloeiers en winterbloeiers in je tuin integreert

 • Plan vooruit: zorg ervoor dat je najaarsbloeiers plant op een manier die ervoor zorgt dat je tuin het hele jaar door kleur heeft.
 • Combineer verschillende soorten: mix en match najaarsbloeiers met verschillende bloeiperiodes voor een continu kleurenspektakel.
 • Onderhoud: houd je tuin gezond door regelmatig water te geven en te bemesten.
 • Herfstdecoratie: maak gebruik van najaarsbloeiers in je herfstdecoratie, zoals kransen en bloemstukken.

Het is tijd om je tuin nieuw leven in te blazen en het hele jaar door van de schoonheid te genieten. Voeg wat najaarsbloeiers toe en laat je buitenruimte stralen, zelfs als de bladeren vallen en de temperaturen dalen. Geniet van de kleurenpracht van het najaar in je eigen tuin!

Kom langs bij Bloemen Van Gucht in onze winkel of ontdek ons op de wekelijkse markten. Je kunt ook de prachtigste najaars- en winterbloeiers online bestellen.